днес сутринта вентилатора на климатика (този под жабката) мина в режим непрекъсната работа. Предполагам че е залепнало поредното реле. Някой може ли да каже къде точно се намира гадината защото аз имам голямото подозрение че е в кутията зад десния фар която е общо взето най-труднодосъпната. Поне бушона му е точно да нея и като го измъкнах вентилатора спря
Известие
Collapse
No announcement yet.
мразя ги тези релета - вентилатора в купето
Collapse
X
-
Не е там колега... Същия проблем ме споходи и мене това лято. Релето за управление на оборотите се намира до този прочут вентилатор като е захванато с две винтчета за въздуховода зад вентилатора. От него отиват кабелите към вентилатора. Между другото се разглабва но пробвай първо с ЛЕКО почукване. Вътре не е реле/за да го почистиш/, а някакъв транзистор с ел. управление... ДАНО НЕ Е ТОЙ НО МОЖЕ ДА Е УКЪСИЛ ЛЕКО И ДА ДАВА ПОСТОЯННО ТОК НА ВЕНТИЛАТОРА. При мен проблема беше в кабелите/буксите/ който влизат там... Бяха се понагряли леко и се бяха стопили......
УСПЕХ ЧЕ ИДВА ЗИМА ......Alfa Romeo 155/1.8TS
-
ще му хвърля едно око и на него макар че странно че когато колата не е на контакт пак си работи. а в ел. схемата има едно реле К28 което би трябвало да прекъсва веригата когато не е на контакт.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
Comment